Zabehnute materskej mlieko na rontgene

Miška    22.05.2017, 13:23

Dobry den, Nasa dcerka sa v noci dusila natravenym mlieckom, ma 2 mesiace. Na rontgene ukazalo sa, ze to mliecko ma v plucach. Naordinovala Akoksiklav uzivat 10 dni preventivne aby nevznikol zapal. Moja otazka je ci nie je mozne ze by sa to mliecko vstrebalo a teda by sme atb uzivat nemuseli.. dakujem za odpoved

Milá Miška,

vaša otázka neposkytuje dostatok údajov na to, aby bolo možné poskytnúť jednoznačnú odpoveď. Ale vo všeobecnosti: Materské mlieko je fyziologická tekutina, ktorá má navyše množstvo imunitných látok a faktorov, ktoré pomáhajú bojovať proti infekciám. Okrem toho materské mlieko vystiela sliznice, cez ktoré prechádza. Na rozdiel o iných látok, ktoré sa pri aspirácii dostanú do pľúc, sa teda materské mlieko správa úplne inak. Za všetkých bežných okolností si aspirácia materského mlieka do pľúc nevyžaduje liečbu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zabehnute materskej mlieko na rontgene