Dojčenie a norethisteron

Katka    25.05.2017, 16:35

Dobrý deň. Dojčím svojho 24 mesačného synčeka ako na požiadanie tak aj uspavanie a v noci aj 4-5 krát. Z dôvodu že pred 3 tyždňami spm začala slabo špiniť a 4 deň krvácam a naďalej budem, preto mi gynekolog chce predpísať norethisteron pod podmienkou že prestanem dojčiť na 10 dni alebo úplne. V žiadnom prípade nechcem uškodiť svojmu dieťaťu ale ani prestať dojčiť.Preto by som Vás chcela poprosiť o podrobnu odbornú radu. Veĺmi pekne Vám ďakujem

Milá Katka,

pri používaní tohto lieku nie je jediný dôvod, pre ktorý by ste nemali dojčiť. Tento hormón sa totiž v materskom mlieku prirodzene aj za bežných okolností vyskytuje, takže sa nemusíte obávať. Jediná vec je, že užívanie tohto lieku s vysokou pravdepodobnosťou zníži tvorbu mlieka, čo by pri maličkých bábätkách mohol byť problém, ale pri deťoch vo veku vášho syna to problém pravdepodobne nemusí byť, pretože deti v jeho veku sú ochotné sa dojčiť bez ohľadu na množstvo mlieka, ktoré pri tom vypijú. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a norethisteron