Biela bodka na bradavke

Lucia    07.06.2017, 13:14

Dobrý deň prajem, potrebovala by som pomôcť keďže som mimo Slovenska neviem si tu vyhladať žiadnu poradkynu. Na bradavke sa mi urobila biela bodka pri dojčení cítim bolesť ako keby mi niekto pichal ihlou do bradavky. Podľa tu vyhľadaných rád som ju skúsila si ju prepichnuť ihlou a vytlačiť ale nič nevyšlo a skoro som odpadla, tak mi prišlo nevoľno. Celý včerajší deň som skúšala aj kapustný list proti zápalu ale nič sa nezmenilo. Môžem poslať aj foto mailom. Malá dcérka ma rok a pol a dojčíme sa na požiadanie. Jedáva aj normálne snami. Ďakujem

Milá Lucia,

áno, môžete nám poslať fotografiu na email dojcenie@mamila.sk. Nepíšete, či v prsníku niekde pociťujete hrču. Ak by ste mali v prsníku hrču, pokúste sa urobiť tieto kroky:

- skúste prsník v oblasti, kde máte hrču počas dojčenia masírovať/stláčať, aby ste pomohli jeho odblokovaniu, niekedy dokonca pomáha, ak by ste dané miesto masírovali opačnou stranou elektrickej kefky, vibrujúcim mobilom (alebo inak odvibrovali)

- jeden faktor, ktorý okrem iného súvisí so zablokovanými mliekovodmi, je váš odpočinok. Pokúste sa teraz získať pomoc rodiny alebo priateľov, aby ste mohli odpočívať v posteli a dojčiť. Pomôcť vám môže teplo, teda, ak chcete obklad, tak teplý obklad, nie studený.

Zablokovaný mliekovod sa väčšinou aj bez akejkoľvek liečby začne v priebehu pár hodín zlepšovať sám od seba. Do 48 hodín najneskôr by sa mala začať vaša situácia zlepšovať. Ak by sa tak nestalo, obráťte sa na svojho gynekológa.

Je však možné, že bodka spoločne s pichľavou bolesťou signalizuje infekciu a potrebovali by ste preliečiť bradavky podľa tohto protokolu:

http://ibconline.ca/wp-content/uploads/2017/03/Candida-Protocol.pdf

Bolo by dobré, keby ste mohli byť v spojení s poradkyňou aspoň na diaľku, napr. cez skype – skúste v našom zozname poradkýň pohľadať poradkyne, ktoré uvádzajú, že robia poradenstvo aj cez skype. Navyše naše poradkyne pôsobia aj v niektorých krajinách v zahraničí, skúste ešte prejsť náš zoznam, či náhodou nejakú nenájdete aj u vás:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Kapustový list vám v tejto situácii nemá ako pomôcť, nepôsobí preventívne proti zápalu, kapustový list má zmysel používať iba pri naliatych prsníkoch po pôrode, neskôr už nie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Biela bodka na bradavke