Dcerka sa nechce prisat

Katka    19.10.2012, 18:10

Dobry den, dcerka ma 15dni a od narodenia problem prisat sa, kedze mam plochsie bradavky a male prsia.V nemocnici nas nutili pouzivat od zaciatku klobuciky napriek tomu, ze po porode sa dcerka dokazala prisat.Pri klobucikoch vzdy zaspavala ked uz bola velmi hladna tak to skoncilo odtlacanim sa od prsnika a placom.Kedze zacala chudnut, prikrmovali ju UM najskor zo striekacky, potom z flasky.Odkedy sme doma, klobuciky nepouzivam a pokusam sa ju prikladat priamo na prsnik. Napriek tomu, ze mlieka mam dost, pri prikladani jej steka po brade, dcerka sa prisala len raz. Inak sa stale odtahuje a place. Nechcem ju nasilu nutit a ani nechat vyhladovat, takze si odsavam mlieko a krmim ju z flasky.Viete mi prosim poradit ako na to?Aku polohu skusit, techniku. Dakujem velmi pekne

Milá Katka,

tvar bradaviek a veľkosť prsníkov nie je pri prisávaní rozhodujúca. Problémom v takýchto prípadoch sú klobúčiky, pretože bábätko prisaté na klobúčiku nie je v skutočnosti prisaté na prsníku a klobúčik potenciálne znižuje tvorbu mlieka. Dokrmovanie zo striekačky je veľmi podobné dokrmovaniu z fľašky a oboje sťažuje prisávanie a dojčenie.

Najlepšie, čo v danej situácii môžete urobiť, je skontaktovať laktačnú poradkyňu, aby vám s prisávaním prišla pomôcť, pretože potrebujete kvalifikovanú pomoc priamo s vaším bábätkom.

Okrem toho potrebujete urobiť tieto kroky, ktoré sú popísané v tejto odpovedi:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=63

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=47

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=92

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dcerka sa nechce prisat