Dieta je v noci stale na prsniku

Lenka    02.01.2018, 17:06

Dobry den, moja trojrocna dcera chce byt v noci stale na prsniku, trva to uz niekolko tyzdnov, mozno aj mesiacov, predtym prespala aj celu noc alebo sa nadojcila len par krat..Cez den si tiez velmi rada a casto pochutna.. Chcem sa opytat ci je to v jej veku normalne, ci by nebolo lepsie keby sa v noci normalne vyspala..A hlavne co moze byt pricinou, zuby ma prerezane vsetky, akurat ma napada, ze v oktobri nastupila do skolky..mam este vydrzat a nechat ju dojcit sa kedy chce alebo to uz nema vyznam? Dakujem za odpoved, zelam Mamile uspesny rok 2018.

Milá Lenka,

veľmi pekne ďakujeme za vaše milé prianie a aj my vám želáme šťastný a úspešný nový rok!

Vaša dcérka sa správa úplne normálne a to, čo robíte, má obrovský význam. Stáva sa, že dieťatko spí určitým spôsobom a potom sa jeho spánok zmení. Z pohľadu dospelého človeka je to „zhoršenie“ spánku, ale dieťa nie je malý dospelý. Jeho spánok má vyzerať inak a to, že sa dieťatko často v noci budí, neznamená, že jeho spánok je horší alebo menej kvalitný. Práve naopak, takýto spánok je odrazom správneho vývoja nervovej sústavy a toto sa zmení samo od seba, bez toho, aby ste pre to museli čokoľvek urobiť. Aj vaša dcérka, hoci sa to teraz zdá byť nepredstaviteľné, bude raz zaspávať sama a prespí raz celú noc.

Prečítajte si v tomto článku ďalšie potrebné vysvetlenia a tipy, ako vám uľahčiť nočnú starostlivosť:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.

« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dieta je v noci stale na prsniku