Očistna žlčníková kúra pri dojčení?

Nina    05.07.2018, 08:30

Dobrý den, mam 3 týždňové bábätko, výlučne dojčím a uz v tehotenstve mi zistili drobne zlcnikove kamene. Včera som mala 10 hodinový záchvat a skoncila na pohotovosti, mam zle pečeňové testy a navrhli mi operáciu. S bábätkom ma vraj hodpitalizivat nesmú, je na 5 dni. Pre mna úplne nepredstaviteľne. Chcela by som skúsiť kúru na vyplavenie kameňov. Ide o 1 dcl olivového oleja s citrónom pred spaním vypiť. A čaj chanca piedra. Možem to skúsiť bez obmedzenia dojčenia? Ďakujem

Milá Nina,

z hľadiska dojčenia môžete skúšať očistné kúry, toto neovplyvní ani zloženie materského mlieka, ani tvorbu materského mlieka.

Ak by ste potrebovali operačnú liečbu, nie je pravda, že vás s bábätkom hospitalizovať nesmú. Z hľadiska dojčenia je veľmi dôležité sa sústrediť na to, aby vaše bábätko nebolo od vás oddelené na dlhšiu dobu. Žiadajte, aby ste boli hospitalizovaná aj s dieťaťom aj so sprievodcom k nemu. Ako dojčiaca matka máte na to nárok. Nevzdávajte sa tohto nároku pri prvom odmietnutí. Možno vám to v niektorej nemocnici umožnia, aj keď vám to v inej zamietnu. Aj keby ste neboli s dieťatkom hospitalizovaná, žiadajte, aby vám ho mohli nosiť na dojčenie celý deň.  Na toto máte nárok, nevzdávajte sa ho.

Prečítajte si aj tieto odpovede z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=3946

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=4592

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=490



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Očistna žlčníková kúra pri dojčení?