Plač počas dojčenia

Kamila    12.07.2018, 12:48

Dobrý deň, moja mesačná dcérka je plne kojená. Cez deň aj v noci väčšinou pekne papká ale večer má takú fázu, kedy je napapkaná (aspoň si to myslím), odgrgnutá, ale po chvíľke si začne intenzívne cmúľať pästičky. Skúšam si ju teda opäť priložiť, lačne sa prisaje, párkrát potiahne, ale potom sa začne vrtieť, plače a odťahuje sa, nazad sa prisaje a takto to ide dookola. Čím to môže byť a čo mám v takejto situácii robiť? Ďakujem

Milá Kamila,

v tejto situácii je dôležité odlíšiť, či bábätko reaguje na tok mlieka alebo jeho správanie súvisí s uspávaním a spánkom bábätka počas dňa a večera, kedy už je bábätko predráždené a unavené. Preto vám odporúčame stretnúť sa s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

s ktorou skontrolujete dojčenie a vyhodnotíte, či jeho správanie nie je podobné správaniu bábätiek, o ktorom píšu mamičky v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Ak by to tak bolo, budete spolu s poradkyňou potom postupovať podľa rád v článku.

Ak správanie bábätka súvisí so spánkom a potrebou zaspať, prečítajte si vysvetlenia a praktické rady v tomto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kolika-plac/

a spoločne s poradkyňou prejdete konkrétne rady šité na mieru vašej situácii.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Plač počas dojčenia