Zápal prsnika

Hana    16.07.2018, 20:34

Malý má 14dni kojim cez klobúčik keď som odstriekavala tak aj 60mlvčera som dostala horúčku 39 mám antibiotiká teraz odstriekavala zbiedou 20ml namaatila som si prsník octanovou masťou asik hodinu potom ma začal prsník zvrbiet chcem sa opýtať či už odpucha ďakujem s poradiť ako mám pokračovať ďakujem nechcem prísť o mlieko kúpila som si aj elektricku odsavacku

Milá Hana,

situácia, ktorú opisujete, je pomerne častým nežiaducim vedľajším účinkom používania klobúčikov. V tejto situácii sa dajú urobiť kroky, ktoré pomôžu zvýšiť tvorbu mlieka a zlepšiť dojčenie. Odporúčame vám skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože vo vašom prípade môže veľa zmeniť úprava polohy a prisatia, pričom sa poradkyňa zameria na rôzne detaily, ktoré je ťažké naštudovať správne z fotografií či videí.

Situácia, ktorú teraz prežívate, je vysoko pravdepodobne zablokovaným mliekovodom. Horúčka, začervenanie kože prsníka aj hrča v prsníku by mali čoskoro začať ustupovať aj bez akejkoľvek liečby. Neodporúčame vám dávať na prsník studené obklady (ako napríklad octanovú masť), pretože spomaľujú hojivý proces, ktorý práve prebieha v prsníku. V tejto odpovedi z poradne nájdete tipy, ktoré vám môžu pomôcť teraz situáciu so zablokovaným mliekovodom zlepšiť rýchlejšie:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=3384

Ak bábätko pije z klobúčika, nepomáha rovnomerne vyprázdňovať všetky mliekovody prsníka. A toto je hlavný dôvod, pre ktorý vám odporúčame skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení. Pretože toto je dôvod, pre ktorý sa pri používaní klobúčikov postupne znižuje tvorba mlieka. Z dlhodobého hľadiska je preto potrebné hľadať spôsoby, ako prisať bábätko k prsníku bez klobúčika a hoci ste možno doteraz všade počuli, že to nie je možné, existujú spôsoby, ako bábätko na prsník prilákať. Prečítajte si o týchto postupoch v tejto odpovedi z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6124



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zápal prsnika