Zablokovany mliekovod

Martina    23.07.2018, 10:17

Dobry den, Svoju 15mes. dceru som donedavna kojila prevazne pred obednym a vecernym spankom a v noci na poziadanie. Pred tyzdnom ochorela,nechcela moc jest pocet kojeni sa cez den zvysil. Idu jej aj zubky a zoparkrat ma aj pokusala. Kojenie z praveho prsnika po zvyseni poctu kojeni ma najma po prisati bolelo po kojeni bolest prestala. Po par dnoch kedy sa zvysil pocet kojeni cez den som si nahmatala zdureninku na bradavke tesne pred vyvodom. Pride mi to ako rozsireny vyvod..ked si na to zatlacim mlieko mi strieka kade tade, ta zdureninka splaskne a po chvili sa opat naplni. Takisto splasne aj po kojeni a naplni sa po dlhsej dobe ako po stlaceni. Po par dnoch ma prisatie prestalo boliet ale tu zdrureninku stale citim. Nie som si vedoma ze by som ju mala aj predtym. Myslite ze by mohlo ist o upchaty mliekovod? Cervene ani bolestive to nie je. Len mam obavy aby sa mi neurobil zapal. Dakujem a prajem pekny den

Milá Martina,

v tejto situácii vám odporúčame stretnúť sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože problémy s prsníkmi a bradavkami nie je možné diagnostikovať prostredníctvom internetu. Situácia, ktorú opisujete, vyzerá ako zablokovaný mliekovod, ale prostredníctvom internetu to nie je možné povedať jednoznačne. Je nepravdepodobné, aby sa vám z tejto zdureninky vytvoril zápal prsníka, ale riešiť túto situáciu jednoznačne treba, pretože každá hrčka, ktorá sa po pár dňoch nezlepšuje, si zaslúži vyšetrenie gynekológom a z hľadiska dojčenia má zmysel urobiť kroky pre zvýšenie príjmu materského mlieka zo strany bábätka, aby vďaka tomu zlepšilo rovnomerné vyprázdňovanie mlieka z prsníka a znížila sa pravdepodobnosť tvorby hrčiek. Spoločne s poradkyňou prejdite tento materiál a ak niektoré z týchto krokov sedia na vašu situáciu, skúste ich zmeniť tak, aby sa dojčenie zlepšilo:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zablokovany mliekovod