Malo mliecka

Zusha    31.07.2018, 10:01

Dobry den, prosim o radu. Syn ma 7 tyzdnov a uz od nardenia ho prikrmujem UM aj dojcim. Od 2. tyzdna prikrmujem cievkou.. Stretla som sa aj s poradkynou, techniku vraj mame velmi dobru. Papame tak kazdem 2-3 hodiny alebo castejsie..Prikmu davam kolko pyta, aby bol spokojny..Jeho mnozstvo postupne klesalo ale syn mal priberal resp. trochu schudol.. Teraz nam zase mnostvo prikrmu stupa, davam mu niekolkokrat denne.Vzdy cievkou..Mlieka mam stale malo a nezlepsuje sa to. Uzivam senovku, benedikt uz tyzdne..Neviete mi poradit ako este to zmenit? Uz uvazujem o prechode vyhradne na UM..

Milá Zusha, 

v 2 mesiacoch je ešte stále možné veľa vecí zmeniť k lepšiemu. 

V prvom rade by bolo ideálne, aby ste sa znovu stretli s poradkyňou osobne. Je potrebné vedieť viac o celej situácii a vidieť, čo sa ešte dá zlepšiť. Ak sa množstvo dokrmu znižovalo, ale bábätko nepriberalo, tak pravdepodobne bolo potrebné množstvo dokrmu zachovať. Bolo by potrebné zhodnotiť celú situáciu, pozrieť sa na to, čo funguje a čo nefunguje. Podľa toho je možné poskytnúť ďalšie riešenia a zvýšiť množstvo materského mlieka.

Ak by aj bolo potrebné zachovať dokrmovanie umelým mlieko cievkou na prsníku, tak napriek tomu to má zmysel, pretože dojčenie môže mať rozličné podoby a bábätko, ktoré je dokrmované cievkou na prsníku, je aj napriek tomu stále dojčené a dojčenie ako akt dojčenia - teda kŕmenia na prsníku - je samo o sebe veľmi významné, nehovoriac o tom, že bábätko i naďalej získava určité množstvá mlieka z prsníka.

Okrem toho, aj keby sa tvorba mlieka nezvýšila, tak z dlhodobej perspektívy, keď bude mať vaše bábätko 4 mesiace, môžete dokrm cievkou nahradiť jedlom a postupne máte šancu dojčiť a kŕmiť bábätko jedlom, ako to robia ženy, ktoré kŕmia jedlom po 6 mesiaci, a následne máte šancu na dlhodobé dojčenie bez ohľadu na presné množstvo mlieka. 

Stretnite sa znovu s poradkyňou, môže vám okrem praktických rád, poskytnúť aj povzbudenie do ďalšieho dojčenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Malo mliecka