Tobradex kvapky do očí

Petra    31.07.2018, 11:01

Dobrý deň "Mamila"! Očný lekár mi predpísal kvapky TOBRADEX do očí (antibiotikum + kortikosteroid) každé 4 hodiny prvé tri dni, potom každých 6 hodín ďalších 5 dní. Mám 5-mesačnú dcéru, ktorú plne dojčím. Pediater povedal, že kvapky môžem užívať max 5 dní. Ja som však užila 8 dní podľa očného lekára. Dcérke sa v tom čase objavili malé svetlé chĺpky na rúčkach, nôžkach, pohlavných orgánoch a na krížoch. Nemôže to mať súvis s užívaním Tobradexu u mňa? Resp. nemohla som aj inak zdravotne poškodiť dcére? Ďakujem veľmi za Vašu odpoveď.

Milá Petra,

z hľadiska dojčenia nie je žiaden problém používať tieto kvapky. Takýmto spôsobom užívate len veľmi malé množstvo antibiotík, z ktorých sa do krvného obehu dostáva len nemerateľné množstvo.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tobradex kvapky do očí