Bolesti nôh a rúk pri dlhodobom dojčení

Liliana    11.08.2018, 22:18

Dobry den, dojcim uz 16 mesiacov a poslednych ca. 6 mesicov pocitujem tupe bolesti noh (od slapy az po lytko) a uz aj ruk (dlane a zapastie), hlavne rano ked vstanem z postele. Moze to byt sposobene hormonami pri dojceni? Spadnuta klenba to nie je. Dakujem.

Milá Liliana,

situácia, ktorú pociťujete, nemá akým spôsobom súvisieť s dojčením. Ak by to tak bolo, podobné problémy by pozorovali takmer všetky ženy dojčiace staršie deti. Ak by sa mala táto situácia vysvetliť hormónmi súvisiacimi s dojčením, potom nedáva zmysel, že by ste túto situáciu nepozorovali prvé mesiace, kedy skutočne dojčenie súvisí so zvýšenou hladinou hormónu prolaktínu a že túto situáciu pozorujete teraz, kedy z hľadiska hormónu prolaktínu je vaša situácia rovnaká, ako u žien, ktoré nedojčia (a iné hormóny než prolaktín sa s dojčením nespájajú). Vaša situácia nesúvisí s dojčením, preto vám odporúčame hľadať skutočnú príčinu týchto zdravotných ťažkostí a hľadať terapiu, ktorá vám pomôže.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolesti nôh a rúk pri dlhodobom dojčení