Dojčenie a naplaste od bolesti

Ľubica    14.08.2018, 12:58

Dobry den, mam problemy s bolestou svalu na lopatke a v oblasti krcnej chrbtice. Pouzila som tigriu naplast od bolesti a az neskor som sa docitala ze nie je vhodna pre dojciace zeny. Mozem pouzivat kedze posobi iba lokalne? Dojcim 11mes.dcerku viac menej kvoli tekutinam iba ale niekolko krat denne aj v noci.Dakujem za odpoved

Milá Ľubica,

z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje žiaden problém. Ide o lokálnu aplikáciu, pri ktorej sa do materského mlieka prakticky nič nedostáva.  Tá veta, ktorá je na letáku uvedená, je ochranou firmy vyrábajúcej daný produkt a tiež ukážkou toho, ako málo sú cenené dojčiace matky na to, aby sa tým daná firma seriózne zaoberala. Je na škodu veci, že pohodlnosť takýchto firiem a snaha chrániť sám seba následne vytvára dojem, že dojčiace matky nemôžu v prípade choroby užívať nič, čo nie je pravda. Pokračujte v dojčení a to aj v prípade, že by sa dieťatko chcelo dojčiť omnoho častejšie (čo je veľmi typické pre ročné deti). Dojčenie je kľúčové pre zdravie dcérky aj teraz a bude to tak aj v budúcnosti:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/dlhodobe-dojcenie/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a naplaste od bolesti