Uzdička, Tvorba mlieka

Jaroslava    14.08.2018, 12:29

Dobrý deň, 7,5mes. syn, dojčený+zeleninové príkrmy. Od cca jeho 3 týždňov užívam senovku a benedikt. Na odporučenie som dala podstrihnúť uzdičku pod jazykom. Bolo treba aj hornú, ale dr. nechcel strihať, že potrebuje, aby dieťa pri tom spolupracovalo. Ideme k inému dr. Ten strihá aj bábatkám hornú uzdičku. Po tak dlhom čase užívania byliniek by sa ešte telo vedelo naštartovať a vytvoriť dosť mlieka po odstrihnutí uzdičky aj bez byliniek? Spíme spolu, je iba nosený, bradavka bolí iba keď mu rastie zub. Ďakujem pekne!

Milá Jaroslava,

máme skúsenosti so ženami, ktorým uvoľnenie hornej perovej uzdičky bábätka dokázalo významne znížiť mieru bolestivosti pri dojčení aj pri staršom bábätku a dojčenie sa zlepšilo. Súčasne je však dôležité vedieť, že podstrihnutie uzdičky nikdy nie je jediný faktor, ktorý dokáže dojčenie zlepšiť. Z vašej otázky nie je zrejmé, či ste v kontakte s poradkyňou pri dojčení, ale ak sa situácia rieši takto dlho, považujeme za kľúčové byť v kontakte s poradkyňou, aby ste mohli dostávať na mieru šité odporúčania podľa toho, ako sa konkrétne situácia vyvíja.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Uzdička, Tvorba mlieka