Caj a dojcenie

Karolína    15.08.2018, 10:21

Dobry vecer. Trpim IBS (syndrom drazdivého čreva). Pre stres mi zacali hnacky, ktore trvaju uz tyzden. V lekarni mi poradili caj Tormentan. Je to vytazok z brusnic a odporuca sa pri hnackach. Obsahuje ale list salvie a sladke drievko a to sa neodporuca pri kojeni, lebo to znizuje tvorbu mlieka. 1 sacok obsahuje 1,5g a z toho salvioveho listu 0,105g v jednom sacku. Moja otazka je, ci mozem takyto caj uzivat a ak ano kolko denne a kedy - rano, obed ci vecer? Nerada by som prisla o mlieko, kedze chcem veelmi dlho kojit. Syncek ma 7 mesiacov. Zaroven sa musim zbavit hnacky a doktor povedal ze lieky na hnacku mi nepomozu, kedze IBS je o hlave. Preto chcem siahnut po nieocm prirodnom. Ked budem vediet, ze sa telo dava dokopy, aj hlava sa rychlejsie umudri. Vopred velmi pekne dakujem za odpoved S pozdravom Karolína

Milá Karolína,

z hľadiska dojčenia nepredstavuje pitie tohto čaju žiaden problém. Na to, aby mala šalvia možnosť znížiť tvorbu mlieka, by ste ju museli užívať v kapsuliach, v koncentrovanej forme, aby ste získali terapeutickú dávku. Pitie šalviového čaju nezníži tvorbu mlieka. Ak by to bolo potrebné, môžete počas dojčenia absolvovať aj inú potrebnú liečbu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Caj a dojcenie