Problém s kojenim počas tehotenstva

Amanda    15.08.2018, 10:32

Dobrý deň, Mám 19 mesačnú dcérku, ktorú ešte stále kojím. Snažíme sa prestaň ale nič nepomáha. Stále si pýta a plače keď nedostane. No zistila som ze čakáme druhé dieťatko. Prosím vás chcem sa opýtať či je problém ak kojím svoju dcérku počas tehotenstva. Za všetky rady veľmi pekne ďakujem

Milá Amanda,

dojčenie je pre vaše 19-mesačné dieťatko nesmierne dôležité a predčasné odstavenie predstavuje riziká pre jej aj vaše zdravie:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-dlho-ma-dieta-byt-dojcene/

Nie je prekvapivé, že dieťatko v tomto veku veľmi intenzívne protestuje proti odstaveniu. Na odstavenie rozhodne nie je pripravené. Dobrá správa je, že ďalšie tehotenstvo nie je dôvodom pre ukončenie dojčenia. Môžete dojčiť počas celého tehotenstva, nemusíte odstaviť dieťatko ani teraz v prvom trimestri, ani neskôr a po pôrode môžete pokračovať v dojčení oboch detí súčasne. V otázkach dojčenia počas tehotenstva sa bohužiaľ pravdepodobne dozviete množstvo mýtov. Práve preto sme na základe výsledkov vedeckých štúdií vypracovali tento článok, ktorý sa snaží poskytovať odpoveď na niektoré z mýtov, ktoré sa dojčiace matky o dojčení v ďalšom tehotenstve dozvedajú. Preštudujte si ho a ak by ste mali ďalšie otázky, napíšte nám:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-pocas-tehotenstva/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Problém s kojenim počas tehotenstva