Jed v krvi

Barbora    16.08.2018, 13:55

Dobry den. Mam 1,5 mesacneho syna, ktoreho vylucne dojcim. Postipal ma na viacerych miestach komar a zrejme ma niecim nainfikoval, lebo mam nepeknu koznu reakciu. Prosim vas, moze sa to dostat do materskeho mlieka alebo sa mi tvoria sucasne protilatky? Velmi dakujem za pomoc.

Milá Barbora,

z hľadiska dojčenia nemusíte mať obavy, napriek tomu, že ide o väčšiu kožnú reakciu. Z hľadiska dojčenia to pre bábätko nič neznamená a je dôležité, aby ste pokračovali v dojčení. Ak by to bolo potrebné, je možné popri dojčení použiť potrebné lieky pre zvládnutie kožnej reakcie, z hľadiska dojčenia sa však pokúste vyhnúť antihistaminikám užívaným vo forme tabletiek, teda vnútornému použitiu, pretože toto môže znížiť tvorbu mlieka. Lokálna aplikácia je bez problémov.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok