Cukor a dojcenie

Barbora    16.08.2018, 14:53

Prosim Vas, mamto 6 tyzdnove dieta a velmi malo spinkava (niekedy len 3-4 hodiny cez den). Mohlo by to byt sposobene zvysenym prijmom cukru v mojej strave?

Milá Barbora,

nie, svojim stravovaním nezmeníte v tomto smere zloženie materského mlieka. Spánok bábätiek sa veľmi líši od spánku dospelých ľudí. Často sa stáva, že bábätká v tomto veku viac krát za deň spia krátkymi spánkami, trvajúcimi pol hodinu a menej a majú napríklad iba jeden alebo dva súvislejšie spánky počas dňa. A mnohí ľudia krátke časové úseky spánku potom vôbec nepovažujú za spánok. Definícia „kvalitného“ spánku je pre bábätká dosť iná ako pre dospelých. Bábätká väčšinou spia „kvalitne"“, keď sú v tesnej blízkosti s matkou (v nosiči alebo v posteli), často potrebujú dojčenie, aby mohli zaspať na prsníku, a tiež potom, aby ďalej spali, ak sa prebúdzajú, a ich spánkové cykly sú krátke a trvajú oveľa menej, než si ľudia predstavujú a mamičky prajú. Nie je typické, aby dojčené bábätká spali súvisle dve či tri hodiny. Je omnoho typickejšie, že potrebujú veľmi časté dojčenie a že spia v relatívne krátkych, no postačujúcich úsekoch. Toto sa s vekom bude postupne meniť.   



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Cukor a dojcenie