Dve deti

Barbora    16.08.2018, 22:40

Dobry den. Pisete ze materske mlieko sa vytvara na zaklade potrieb konkretneho dietata. Co v pripade, ze su dojceni dvaja surodenci? Jeden dvojrocny a druhy novorodenec. Ake je mlieko? Este ma zaujalo, ze dieta sa nemoze prejest. Mohli by ste to rozvit? Ked dojcim aj po polhodinach, nema to vplyv na bolest brucha alebo nieco podobne? Vdaka

Milá Barbora,

v prípade dojčenia dvoch detí rozdielneho veku sa matke tvorí mlieko, ktoré je svojim zložením vyhovujúce pre novorodenca, aj pre staršie dieťa a žiadne iné darcovské mlieko nemá kapacitu byť svojim zložením vhodnejšie či už pre novorodenca alebo pre staršie dieťa tejto ženy.

Otázka bolesti bruška je veľmi komplexná. Prečítajte si tento článok:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kolika-plac/

ktorý vysvetľuje odlišný pohľad na problematiku „koliky“. Bábätko môžete dojčiť tak často, ako to ono potrebuje. Či vaše bábätko získava dostatok mlieka, nie je možné určiť prostredníctvom internetu. Vzhľadom na to, že máte mnoho otázok o dojčení a nie na všetky je možné zodpovedať prostredníctvom internetu, odporúčame vám stretnúť sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

či už na osobnom poradenstve alebo na podpornej skupine dojčiacich matiek a porozprávať sa o všetkých aspektoch dojčenia, ktoré vás teraz s vašim malým bábätkom trápia a dostanete na mieru šité odporúčania a rady s ohľadom na to, ako vyzerá konkrétne dojčenie vášho bábätka z hľadiska príjmu mlieka a správania bábätka pri dojčení. Budete mať možnosť získať omnoho presnejšie odpovede, pretože odpovede na niektoré oblasti, ktoré vás zaujímajú, sa odvíjajú od toho, ako vyzerá príjem mlieka a správanie bábätka pri dojčení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok