Boľava bradavka

Adela    20.08.2018, 12:50

Dobrý deň moja dcérka má 10mesiacov a odkedy jej vyšli zubky začala ma pri dojceni hrýzť. Jednu bradavku mi nahryzla zrejme tak že sa mi tamdostala nejaká infekcia lebo vidno také rozmokvane miesto. Prosím vás ako to rýchlo zahojit aby sme mohli ďalej bezproblemovo piť? Vopred ďakujem za odpoveď

Milá Adela,

bolesť pri dojčení a hryzenie nepatria k dojčeniu a dajú sa riešiť. To znamená, že nie je potrebné ani sa trápiť a prežívať pri dojčení bolesť, ktorá dokáže byť pri bolestivých bradavkách skutočne hrozná, a nie je potrebné ani dojčenie ukončiť. Skutočnosť, že dieťa má zuby, sama o sebe nie je príčinou toho, čo zažívate. Zuby dieťatka nie sú príčinou ranky alebo trhliniek, ktoré máte. Deti bývajú bežne dojčené niekoľko rokov a väčšinu toho času majú zúbky – takéto rany a bolesť nie sú súčasťou bežného dojčenia. Takáto situácia je často prejavom poškodenia infekcie bradaviek, ktorá sa ešte viac vyostrí, ak bábätko poškodené tkanivo poškodzuje ešte ďalej zúbkami. Je možné túto situáciu riešiť, obráťte sa na poradkyňu pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Poradkyňa s vami preberie celú situáciu, spoločne vyhodnotíte výdatnosť dojčenia, pretože niekedy bábätká hryzú aj vtedy, ak sa zníži tvorba mlieka. Poradkyňa navrhne účinné spôsoby, ako liečiť bradavky:

http://www.mamila.sk/pre-poradkyne/materialy-pre-poradkyne/kandidoza/

O konkrétnom dávkovaní a používaní týchto prípravkov sa raďte vždy s poradkyňou osobne, aby ste dosiahli najlepší účinok a používali ich čo najefektívnejšie.

Prečítajte si aj tento článok:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/hryzenie/

Okrem toho, ak potrebujte pomôcť pri tom, aby ste sa vôbec odvážili dieťatko prisať, môžete si po celý dať nejaký liek od bolesti - ibuprofen či nejaký podobný liek, presne podľa dávkovania pre dospelých. Toto síce bolesť nevyliečiť, ale pomôže vám, aby sa dojčenie stalo znesiteľným, a dá vám to čas, aby ste mohli podniknúť ďalšie potrebné kroky.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Boľava bradavka