Dusenie pri dojčení

Michaela    27.08.2018, 16:06

Dobrý deň, chcem Vás veľmi pekne poprosiť o radu. Mám doma 3-týždňového synčeka, ktorý sa mi začína skoro pri každom dojčení dusiť. Keď sa prisaje chvíľku papa a potom to dusenie. Musím ho rýchlo vziať do rúk a aj mu pobúchať po chrbátiku, lebo sa nevie nadýchnuť. Mám kvôli tomu dosť obavy z dojčenia. Skúste mi prosím poradiť aspoň nejakú polohu na dojčenie. Ďakujem

Milá Michaela,

takéto situácie súvisia s tým, že bábätko nie je prisaté k prsníku správne a nedokáže regulovať tok mlieka. Keď tok mlieka poklesne, bábätko reaguje zakuckaním sa a často sa mnohé z týchto detí dusia, kašľú, vypľúvajú mlieko. Preto vám odporúčame v tejto situácii sa skontaktovať s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože vo vašom prípade môže veľa zmeniť úprava polohy a prisatia, pričom sa poradkyňa zameria na rôzne detaily, ktoré je ťažké naštudovať správne z fotografií či videí. Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť. Toto bude kľúčové aj preto, že takéto prejavy správania bábätka sa často nesprávne interpretujú ako nadprodukcia, príliš veľa mlieka a matky dostávajú rôzne nesprávne rady, ako znížiť tvorbu mlieka a predĺžiť intervaly medzi dojčeniami. Pozorovanie dojčenia s pochopením toho, ako vyzerá pitie bábätka, vám pomôže uvidieť, čo sa skutočne pri dojčení deje.

Poradkyňu sa oplatí kontaktovať osobne aj preto, že je pozoruhodné, ako veľmi sa dá pomôcť už samotnou úpravou prisatia a polohy - toto môže skutočne nesmierne pomôcť a ide o okamžitú pomoc. Spoločne s poradkyňou bude potom dôležité urobiť tieto kroky:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože vo vašom prípade môže veľa zmeniť úprava polohy a prisatia, pričom sa poradkyňa zameria na rôzne detaily, ktoré je ťažké naštudovať správne z fotografií či videí. Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť.

Je pozoruhodné, ako veľmi sa dá pomôcť už samotnou úpravou prisatia a polohy - toto môže skutočne nesmierne pomôcť a ide o okamžitú pomoc.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dusenie pri dojčení