Dojcenie len pred spanim

Veronika    27.08.2018, 16:41

Dobry den, mam 8 mesacneho synceka, plne dojceneho s prikrmami. Prikrmy pridavam, nenahradzaju dojcenie. No uz asi mesiac moj syn strajkuje. Na zaciatku to bolo sposobene nizkym tokom mlieka, kedze sme sa kojili raz z jedneho prsnika a raz z druheho. Zacala som brat MM+, zda sa, ze zabera. Snazim sa malemu mliwcko ponukat aktivne stale pocas dna, no on papa len pred spanim v polospanku alebo tesne po zobudeni. Snazim sa dojcit na poziadanie, no on ked je bdely odmieta. Vychadza to asi kazde tri hodiny. Kojime sa v satke, lebo on neobsedi, vymysla. Tetaz vlastne praktizujeme kazde kojenie v satke, okrem nocneho.Neviem teraz, ci je to uplne spravne, ze sa kojime len pred spanim. Prsnik je ako jeho dudka. Kedysi si aspon cucol aj pomimo. Asi ma dost, on si ani nepyta. Dojcime sa aj v noci. Myslite, ze docielime casom to, ze si bude pytat papat aj cez den a nebudem ho musiet hompalat v satke? Rada by som vratila tiez casy, ked sme si v klude lazkali a dojcili sa. A nwchce v noci papat ani po leziacky. Dakujem za odpoved

Milá Veronika,

v tejto situácii je nesmierne dôležité vystihovať momenty, v ktorých je bábätko ochotné sa prisať k prsníku a ostať na prsníku. Pre väčšinou detí, ktoré sa správajú tak, ako popisujete, to znamená ochotu dojčiť sa najmä v polospánku. Nie je chyba, že bábätko prisávate v polospánku. To, že to robíte, je dôvod, pre ktorý sa vaše bábätko je ešte stále ochotné sa dojčiť. Ak by ste nesledovali správanie bábätka a jeho pripravenosť sa prisať, vaše bábätko by sa počas dňa a noci dojčilo ešte menej a tvorbu mlieka by to ešte viac znížilo. Pokračujte v tom, čo robíte ďalej. Obráťte sa osobne na poradkyňu pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste mohli prejsť  tento materiál:

https://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/strajk/

v ktorom sú uvedené postupy pre zlepšenie tejto situácie. Tieto odporúčania by ste upravili podľa individuálnej situácie s vašim konkrétnym bábätkom, aby ste mohli uplatniť všetky tipy pre zvýšenie častosti dojčení a ochoty bábätka spokojne pri plnom vedomí sa dojčiť. Táto situácia môže pri niektorých bábätkách trvať dlhšiu dobu, kým sa začne zlepšovať. Aj preto, je kľúčové byť v kontakte s poradkyňou, aby ste získavali podporu, pomoc a konkrétne odporúčania podľa toho, ako sa bude situácia vyvíjať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie len pred spanim