Tekuta strava a dojcenie

Zuzana    27.08.2018, 16:45

Dobry den, Mam malu 3-mesacnu dcerku,ktoru vylucne dojcim, avsak mam momentalne zdravotne problemy pri ktorych sa doporujuce najma tekuta strava. Jem teda prevazne polievky alebo pomixovane ovocie a zeleninu. Moze mat takato strava vplyv na kvalitu a mnozstvo mliecka? Dakujem krasne za Vasu odpoved.

Milá Zuzana,

materské mlieko sa tvorí z krvi a zloženie krvi sa nemení, či jedlo človek konzumuje pomixované alebo nepomixované. Strava dojčiacej matky má veľmi malý vplyv na kvalitu a množstvo materského mlieka. Dokonca aj ženám, ktoré sú podvyživené, sa tvorí dostatočne kvalitné materské mlieko. Preto sa vôbec nemusíte obávať, že vaša momentálna potreba tekutej stravy by akokoľvek vplývala na dojčenie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tekuta strava a dojcenie