Odmietanie

Viera    03.09.2018, 15:16

Dobrý deň .mám 4 mesačného syna plne kojeni ... 3 dní som mala veľké horúčky a keď som nevládala kojit tak sme sem tam museli dať fľašu a umelé mliečko... Teraz som už zdravá fľaša je schovata.. malý odmieta prisat sa nervaci sa plače..ak sa mu podarí chytiť trošku poťaha a koniec čo mám robiť

Milá Viera,

vysoká horúčka môže niekedy byť príčinou, prečo významne poklesne tvorba mlieka. Použitie fľaše v tejto situácii má potenciál celú situáciu ešte zhoršiť a vyostriť. Preto v situácii, v ktorej sa nachádzate teraz, vám odporúčame čo najskôr sa obrátiť na poradkyňu pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste spoločne mohli začať robiť kroky z tohto materiálu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

http://www.mamila.sk/pre-poradkyne/materialy-pre-poradkyne/strajk/

najmä kroky pre zvýšenie tvorby mlieka a pre zintenzívnenie kontaktu s bábätkom.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok