Dojčenie pri pozitívnom Helikobakter pylori

Eva    14.09.2018, 07:35

Dobrý deň dojčim 17 mesačného syna, ktorý je dlhodobo na antibiotikách /profilaxia na večer 4ml amoksiklav 156,25mg/5ml/máme stomiu z mocovodu kôli zväčšenej obličke. Mne diagnostikovali pozitívneho helikobaktera A pred predpisali mi antibiotika. Duomox 1000, fromilid 500, ale oprazole každých 12 hodín. Prosím vas oinformáciu či môžem pokračovať v dojčení nakoľko mi obvodna lekárka povedala že dojčiť nemôžem. Malý už papá Všetko ale dozaduje sa aj mliečka. Ďakujem.

Milá Eva,

z hľadiska dojčenia nie je jediný dôvod, aby ste nedojčili. Navyše dojčenie je nesmierne dôležité pre každé bábätko, ale pre choré dieťa je dôležité ešte omnoho viac. Pre vášho synčeka je kľúčové, že popri profylaktickom užívaní antibiotík na dennej báze dostáva prostredníctvom materského mlieka látky vystieľajúce sliznicu čreva, probiotiká, ktoré neustále obnovujú poškodenú črevnú mikroflóru a tisícky látok, ktoré vyvažujú denné užívanie antibiotík z jeho strany.

Vaša liečba nepredstavuje pre dojčenie žiaden problém. Lieky, ktoré potrebujete užívať, sa do materského mlieka budú dostávať v zanedbateľných, stopových množstvách, ktoré nemajú akým spôsobom ovplyvniť vaše dieťatko ani tvorbu či zloženie materského mlieka.  



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie pri pozitívnom Helikobakter pylori