Klebsiella pneumonie v hrdle

Slávka    15.09.2018, 11:41

Dobrý deň.dcerka má pol dňa a ja ešte síce nemám mlieko ale mám dilemu.cele tehotenstvo sa liečim na klebsiella pneumonie.v krku,2 krát som brala zinnat 500 a dva dni pred pôrodom mi obvod.lekarka predpísala augmentin 625 3 x denne.mozem ich keď je dcérka taká malá užívať?a or.2 . Nemôže moja klebsiella prejsť aj na dcérku z mlieka?ďakujem

Milá Slávka,

z hľadiska dojčenia je pre vaše bábätko bezpečnejšie dojčiť popri užívaní týchto liekov. Prečítajte si podrobné vysvetlenie:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/

To, aby ste pokračovali v dojčení, je kľúčové práve v situácii vašej choroby. Materské mlieko má schopnosť vystielať sliznice čreva ako aj dýchacích ciest, čím chráni jeho telo pred vstupom vírusov, baktérií a plesní. Okrem toho materské mlieko po celú dobu dojčenia obsahuje nesmierne množstvo imunitných faktorov a látok ako aj ďalších látok, ktoré pomáhajú bábätko chrániť, budujú imunitu a pomáhajú mu prekonávať choroby. A tieto látky vaše bábätko nikde inde nedokáže získať. Preto je dôležité dojčiť ho už teraz, nebojte sa, mlieko už máte teraz, matkám sa tvorí mlieko už počas tehotenstva a vaše bábätko môže získavať materské mlieko už teraz po pôrode. Prečítajte si tento odkaz, ktorý hovorí podrobnejšie o tom, ako zabezpečiť, či bábätko získavalo už teraz potrebné množstvá materského mlieka:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravny-zaciatok-je-dolezity/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Klebsiella pneumonie v hrdle