Dexadol počas kojenia

Martina    19.09.2018, 14:50

Dobrý deň, Ortopéd mi na masívny zápal v bedrovom kĺbe predpísal dexadol. V pribalovom letáku je uvedené že sa nesmie počas dojčenia a znizuje aj plodnosť. Lekár vravel, že mi dá najmodernejšie lieky aké môže lebo na takýto zapal predpisuje silné lieky orálne aj injekcne. Prosím môžem liek užívať aj počas dojčenia 10m dcérky( predpísal dvakrat denne)? Ďakujem

Milá Martina,

z hľadiska dojčenia pri užívaní tohto lieku je bezpečnejšie pre vás aj pre vašu dcérku, aby ste pokračovali v dojčení. Okrem toho ako dojčiaca žena máte právo na liečbu, ktorú potrebujete, je možné, že z hľadiska dojčenia je možné, aby ste dostali aj potrebné „silné“ lieky, o ktorých píšete. Lieky sa totiž nedelia na „silné“ a „slabé“. Dôvod, prečo väčšina liekov a aj liek, ktorý spomínate, je možné pri dojčení užívať, nájdete v tomto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/

Odporúčame vám prečítať si aj toto vysvetlenie, prečo vám môže lekár predpísať liek, hoci je na príbalovom letáku taká informácia, akú spomínate:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=6738



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dexadol počas kojenia