Nalita prsa po ukončení kojení

Jana Pl.    25.09.2018, 08:05

Dobrý den, mám dvoulete dítě, které jsem asi poslední dva týdny kojila už jen ráno a večer, prsa si zvykla bez problémů, před 3 dny jsem se rozhodla přestat kojit, už nám to oběma stačí, malý to přijal naprosto v pohodě, ale před cca 60 hodinama jsem kojila naposledy a prsa mám čím dál více jako kámen a celá mě ukrutně bolí na dotek. Odstrikat mi nejde a nikdy moc nešlo i přesto, že mi vždy stříkalo z prsa několik proudu během kojení, když se malý odsal. Vůbec nevím, co dělat, jestli chladit nebo zahřát, zkusit použít tatínka, se kterým to ale moc nejde, zkoušela jsem párkrát při zatvrdline během těch dvou let, ale upřímně moc nepomohl. Malýmu už dávat nechci, nechci ho zmatkovat. Jsem vážně bezradna a bolavá. Děkuji za každou radu, přeji pěkný den, Jana

Milá Jana Pl.,

takmer identickú otázku sme riešili v našej poradni dojčenia v tomto odkaze:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=2712

prosím prečítajte si ju a ak by ste mali ešte dodatočné otázky, napíšte nám. Odpoveď hovorí aj o prílišne naliatych prsníkoch. Najjednoduchším riešením tejto situácie by bolo pokúsiť sa ponúknuť prsníky synčekovi, aby vám pomohol napätie v prsníkoch uvoľniť. Ak táto možnosť pre vás nepripadá do úvahy, môžete sa pokúsiť aspoň odstriekať trošku mlieka do úľavy a môžete užívať lieky od bolesti, aby bola situácia pre vás zvládnuteľnejšia. Ďalšie tipy nájdete v odpovedi.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nalita prsa po ukončení kojení