Solmucol prášok 200mg počas dojcenia

Slávka    02.10.2018, 18:13

Dobrý deň,už od narodenia dcérky cca 3 týždne som v krku a nose zahlienena.najskor som brala pamykon do.nosa a teraz mi na krcnom dala morskú soľ ,prášku solmucol 200mg a užívam ich teraz asi 5 dní 2x denne,a tantum verde vodu na klokt.doktorka. Mi povedala že to môžem aj počas dojčenia,ja mám však obavy aby som dcérke neublížila ak sa to dostáva do materského.mlieka. je tam uvedené že sa neodporúča počas kojenia.ojrem toho som stále zahlienena a bojím sa čo za lieky mi ešte dá a či to.nebudu antibiotiká Čo by ste mi.odporucilo?dcérka má len 2.5 týždňa.dakujem pekne.

Milá Slávka,

vaša lekárka má pravdu, ako dojčiaca žena máte právo na potrebnú liečbu. Prečítajte si tento článok, ktorý podrobne vysvetľuje, že výraz „prechádza do materského mlieka“ neznamená, že pre bábätko je bezpečnejšie, aby sa chorá matka neliečila alebo aby počas liečby dieťa odstavila:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/

Pri užívaní týchto liekov je pre vás aj vaše bábätko bezpečnejšie, aby ste pokračovali v dojčení. A bude to bezpečnejšie aj v prípade, že by ste potrebovali antibiotickú liečbu. Mnohé z liekov už máme zodpovedané v našej poradni, takže ak by ste dostali nejaké nové lieky, môžete si ich skontrolovať cez názov lieku alebo účinnej látky cez náš vyhľadávač:

https://www.mamila.sk/hladat/

a prečítajte si aj náš všeobecný článok o tom, aké lieky môžu dojčiace ženy užívať pre zmiernenie svojich príznakov ochorenia pri nádche alebo kašli:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-a-prechladnutie/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Solmucol prášok 200mg počas dojcenia