Cumel alebo palec?

Lucia    18.10.2018, 07:28

Prosim, co je mensie zlo? Dcerka takmer 5 mesacna uz vyse 4 mesacny strajk, kojim hlavne v polospanku, za bdela sa niekedy prisaje ale aj tak prso vypluva. Uspatie na prsniku u nas nehrozi. Uspavam v nosici ale v poslednej dobe nezaspi bez cumlovania palca, je schopna aj vyse polhodiny plakat kym jej palec nedam a nechcem predlzovat intervaly medzi kojeniami. Nechcem aby si palec cmulala ale moje prso na ukludnenie neakceptuje. Preto rozmyslam ci jej na tu chvilu nedam radsej cumlik aby sa nenaucila na palec a necmulala si ho do vysokeho veku, lebo moje prso akceptovat nikdy nebude :( S LP som v kontakte, cumel ani flasu nepouzivame. Dakujem

Milá Lucia,

situácia, kedy bábätko reaguje na zníženie tvorby mlieka po počiatočnej výbornej tvorbe mlieka správaním, aké zažívate už štvrtý mesiac, je asi najnáročnejšou situáciou pre dojčiacu matku. Intenzívne pracuje na tom, aby vystihovala momenty, kedy by sa bábätko mohlo prisať, aby počas dňa a noci získalo dostatok mlieka pre svoj vývoj. Je úplne pochopiteľné, že po 4 mesiacoch nevidíte svetlo na konci tunela. Z našich skúseností sa to však vždy zlepší. Ak vytrváte, situácia nebude lepšia hneď, ale raz bude lepšia. Poradkyňa pri dojčení, s ktorou ste v kontakte a mali by ste s ňou byť v kontakte aj naďalej, vás môže skontaktovať s inými ženami, ktoré podobnú situáciu prekonali a môžu vás povzbudiť. Pre ženy v tejto situácii vznikla na Facebooku špeciálna skupina, v ktorej práve nedávno boli viaceré príspevky od žien, ktoré ešte pred 3 mesiacmi písali, že neveria, že sa to niekedy zlepší. Teraz písali, ako ich deti teraz spokojne a radostne chcú ísť na prsník. Raz budete svoje dieťatko uspávať na prsníku. Raz sa ono bude tešiť z dojčenia a bude sa rado dojčiť. Je takmer nemožné si to teraz predstaviť, ale stane sa to. Práve všetko to, čo ste robili a budete robiť ďalej, a čo sa možno teraz dá, že nemá žiadny efekt a je to zbytočná práca, sa postupne pretvára na situáciu, kedy budete dojčiť jednoducho a s radosťou a kedy vám dokonca dojčenie bude pomáhať v rôznych situáciách. Teraz to samozrejme ešte stále nie je dobré a ani bábätko nezažíva na prsníku dostatok satia, ktoré síce odmieta, ale súčasne nesmierne potrebuje. Preto si ho nahrádza satím palčeka. Nemyslíme si, že v tejto situácii je lepší postup nahradiť palček cumlíkom. Pokúste sa v rámci riešenia štrajku nachádzať spôsoby, ako budete postupne palček zamieňať za prsník, možno to teraz nejde a o mesiac niektoré ponúknutie prsníka palček nahradí. Ostaňte v kontakte so svojou poradkyňou. Bude to lepšie! Raz sa to zmení!



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Cumel alebo palec?