Darovanie materskeho mlieka

Magda    26.10.2018, 15:48

Chcela by som sa informovat, ci je mozne darovat MM,aj ked som po porode dostala transfuziu krvi,alebo ma hned z darcovstva vyradia. Okrem transfuzie splnam vsetky kriteria,nefajcim, nepijem,babatko ma 2 mesiace a pride mi skoda,ze tu bielu krv musim vylievat do umyvadla,nakolko ho uz nemam kde uskladnovat. Ak mate tuto skusenost,ze mliecne banky akceptuju aj darkyne po transfuziu,budem vdacna za vase info

Milá Magda,
kvalitu a zloženie materského mlieka neovplyvňuje transfúzia krvi po pôrode. Je smutné, že namiesto širokej podpory darcovstva materského mlieka sa uprednostňuje pre dokrmovanie bábätiek umelá výživa. Existujú štúdie, ktoré ukazujú, že pri správnej podpore dojčenia a zbieraní prebytočného mlieka od matiek, ktoré sú prvé dni po pôrode v pôrodnici, by bolo dostatok darcovského materského mlieka pre všetky bábätká, aj tie, ktoré nie sú dojčené. Darcovstvu materského mlieka sa kladú nepochopiteľné prekážky, ktoré nemajú podklad v žiadnych vedeckých dôkazoch alebo štúdiách a tieto prekážky potom zbytočne zvyšujú počty detí, ktoré musia dostávať núdzovú náhradnú výživu so všetkými rizikami, ktoré umelé mlieko prináša. Jednou z takýchto nepochopiteľných prekážok je aj to, že vám skutočne nebudú chcieť vziať vaše tekuté zlato do žiadnej banky materského mlieka. Svoje mlieko však rozhodne nevylievajte! Obráťte sa na podpornú skupinu dojčiacich matiek v mieste vášho bydliska:
http://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/
kde nájdete aj ženy, ktoré svoje bábätká dokrmujú a veľmi rady využijú vaše materské mlieko.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Darovanie materskeho mlieka