Bolesť bradavky

Janka    12.11.2018, 11:01

Dobry den, chcem vás poprosiť o radu. Dcerka ma 8.5 mesiaca je dojcena na požiadanie. Asi pred týždňom sa mi na bradavke vyhodil maly pluzgierik. Tym padom ma prisatie dcérky dost bolelo. Laktacna poradkyna mi poradila ho prepichnut co som urobila ale situaciu to nezmenilo a boli to stalo viac. Dnes do rana mi to asi prasklo lebo tam ma krvavú chrastu co ma este viac boli a ked sa mala prisaje rozmoci mi to a pusti sa mi krv. Tym padom aj ona pije kus krvi. Poradte co mam robit, je dojcena priroritne z tohto prsníka. Dakujem

Milá Jana,

odporúčame vám v tejto situácii obrátiť sa osobne na poradkyňu pri dojčení, ktorá vašu situáciu pozná. Situácie s bradavkami a prsníkmi nie je možné riešiť prostredníctvom internetu. Malý pľuzgierik na bradavke totiž skutočne znie ako zablokovaný mliekovod na bradavke, pri ktorom má potenciál pomôcť rozrušiť jeho povrch prepichnutím. Ale nemusí to byť tak, pľuzgierikom na bradavke sa môžu prejavovať aj iné situácie. Okrem toho, ak by skutočne táto situácia bola prejavom zablokovaného mliekovodu, jej riešením by malo byť aj vytlačenie obsahu zablokovaného mliekovodu po prepichnutí a následné preliečenie bradaviek. Niekedy sa zablokovaný mliekovod na bradavke po nesprávnom ošetrení zle hojí a vytvorí aj krvavú chrastu. Z hľadiska dojčenia krv v materskom mlieku nepredstavuje problém pre bábätko, dcérka môže byť naďalej z prsníka dojčená. Ale z hľadiska doliečenia tejto situácie vám odporúčame skontaktovať sa s poradkyňou, vyhodnotiť, v čom spočíva súčasná situácia a nastaviť postup liečby podľa toho, čo osobne vyhodnotíte s poradkyňou.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolesť bradavky