Caste nocne “dudlanie”

Miroslava    16.11.2018, 12:59

Maly sa v noci kazdu chvilu pyta na prso ale nie z dovodu hladu, ale chce dudlat. Ako ho od toho odnaucit? Uz som si ho k sebe vzala do postele ale neda sa, aby nal celu noc prsnik v ustach. Maly ma 4 mesiace viem ze kojenie nie je len jedenie ale toto je vela.

Milá Miroslava,

vaše bábätko sa správa úplne typicky a potreba nočnej starostlivosti je jednou z normálnych potrieb bábätka. Je pochopiteľné, že takáto starostlivosť o bábätko je náročná. Existujú vysvetlenia a zdôvodnenia, prečo je toto pre vaše bábätko dôležité a prečo je dôležité pokračovať v tom, aby malo možnosť sa pri precitaní v noci dojčiť, aby znova zaspalo a rovnako existujú tipy, ako pre vás ako matku túto situáciu zjednodušiť, kým sa nezačne znova zlepšovať (pretože aj to sa raz stane). Keďže túto otázku riešime pomerne často, tieto vysvetlenia a tipy sme zosumarizovali do prehľadného článku, ktorý vám odporúčame si prečítať:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

a odporúčame vám navštíviť podpornú skupinu dojčiacich matiek, v ktorej máte možnosť sa poradiť s inými mamičkami a získať podporu a povzbudenie:

http://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Caste nocne “dudlanie”