Atb pri dojčení

Eva    16.11.2018, 12:47

Dobrý deň. Chcem sa opýtať či môžem pokračovať v dojčení 19 mesačného syna keď mi bol zistený helikobakter pylori. Lekár mi predpísal ciprofloxacin-Teva 500 mg 2x1tbl, Deoxymykoin 100 mg 2x1tbl a Helicid 2x1tbl po dobu 10 dní. Syn užíva atb Amoksiklav 156,25mg/5ml profilaxia každý večer 4 ml. Má hydronefrozu 3-4 stupeň. Dojčeny je 2x cez deň aj 2x V noci .Zje vsetko Môžem pri týchto atb naďalej pokračovať v dojčení alebo dojčenie prerušiť? Ďakujem

Milá Eva,

z hľadiska dojčenia je pre vaše dieťa v tejto situácii bezpečnejšie, aby ste pokračovali v dojčení a môžete ho dojčiť podľa jeho potrieb, pokojne aj omnoho častejšie (toto je dôležité aj pre udržanie tvorby mlieka a prevenciu predčasného odstavenia, ktoré by zvlášť pre vaše dieťatko bolo rizikové).Preštudujte si aj tento odkaz, ktorý podrobne vysvetľuje, prečo vaše dieťa nebude užívať lieky spolu s vami, pretože prostredníctvom materského mlieka bude získavať stopové, zanedbateľné množstvá lieku (a v prípade Helicidu nulové množstvá):

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Atb pri dojčení