Anestezia pri dojceni

denisa    21.11.2018, 15:22

Dobry den, rada by som si dala vybrat male znamienko na prste na nohe, plne dojcim 4,5 mesacnu dcerku. Islo by vela do mlieka z lokalnej anestezie, keby slo o male mnoztvo? Dakujem za odpoved

Milá Denisa,

z hľadiska dojčenia je lokálna anestéza absolútne bezproblémová. Jej použitie je lokálne, ostáva teda v mieste pôsobenia, do materského mlieka sa nebude dostávať vôbec. Nehovoriac o tom, že z hľadiska dojčenia nie je problém ani prípadná celková anestéza (ktorá kvôli výberu znamienka samozrejme nie je potrebná). Prečítajte si túto odpoveď z poradne dojčenia:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=132

Dojčiť môžete až do samotného zákroku a pokračovať môžete už tesne po zákroku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Anestezia pri dojceni