Nervózna na prsniku

Nikoleta    21.11.2018, 15:32

Dobry deň. Mám 7 týždňovú dcérku plne dojcenu. Ako 4 tyzdnova podstúpila prestrihnutie hornej a podjazykovej uzdicky. Prisatie nebolo ukážkové ale papala krasne z oboch prsníkov. V posledných dňoch sa mala znova prestala dobre prisavat na prsníku je nervózna kope nožičkami rukami sibrinkuje , prsnik si nimi doslova vytláča z pusinky, hlávku s bradavku v puse odťahuje od prsnika keď ho už aj má v ústach potiahne prestane potiahne prestane potiahne prestane. Pri každom potiahnutí precmukne, časť bradavky jej vyklzne z úst až nakoniec netaha iba dudle sem tam prehltne a zaspáva. Mám obrovský strach že naše dojcenie sa skončilo. Prosím pomôžte mi

Milá Nikoleta,

správanie vášho bábätka sa podobá na to, čo popisujú matky v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Vo vašej otázke neuvádzate dostatok detailov, napríklad nie je zrejmé, prečo ste išli na uvoľnenie podjazykovej uzdičky, ak už v 4 týždňoch vznikla situácia, kedy bolo treba zlepšovať dojčenie, je potom otázne, či ste túto situáciu riešili osobne s poradkyňou pri dojčení a čo všetko sa udialo. Mali by ste byť v kontakte s poradkyňou pri dojčení a s ňou postupovať podľa vyššie uvedeného materiálu. Toto z našich skúseností má potenciál zlepšiť sa, nevzdávajte sa, nejde o koniec dojčenia, ale neostávajte bez pomoci.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nervózna na prsniku