1-rocne dieta

Gabi    24.11.2018, 09:57

Dobry den, mam cerstvo 1-rocneho synceka. Od narodenia na MM. Prikrmy od polroka velmi dobre papa. Nikdy nemal v pusu cumlik ani umelu flasu. Skusame pit vodu z maleho poharika. Momentalne sa mu tlacia von prve stolicky a najma horne dasna na velmi opuchnute, az podliate krvou. Moj problem spociva v tom, ze uz cca 3 dni pocas dojcenie prestal tahat mlieko, len si dudle a mam pocit, ze tesne pred tym ako sa spusti tok mlieka a mal by zacat pit, tak prestava cumlat. Od prsnika sa neodtahuje. Moze to suvisiet s prerezavanim zubov, ze ho to pri prehltani boli? Je signal k odstaveniu. Priznam sa, ze mi samotne dudlanie nie je prijemne. Prvu dcerku som kojila do 2 rokov, az kym som 2.x neotehotnela. Podobne som to planovala aj s druhym syncekom. Dakujem.

Milá Gabi,

ročné dieťa sa ešte celkom iste nechce odstaviť, tieto prejavy správania nesúvisia s prirodzeným odstavením, ktoré nastáva omnoho neskôr, okolo 3 – 4 roku života. Je pravdepodobné, že správanie, ktoré popisujete, je len prechodnou fázou, možno naozaj súvisiacou so zúbkami a netreba robiť nič viac, len synčekovi dojčenie ponúkať, aby mal šancu sa dojčiť, upokojovať, uspávať na prsníku. Pre istotu si prezrite tento materiál, ktorý hovorí o najčastejších príčinách zníženia tvorby mlieka po 6 mesiaci života:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

ak by sa vás niektoré z vymenovaných bodov týkali, pokúste sa ich zmeniť a prípadne vám môže pomôcť prísť na podpornú skupinu dojčiacich matiek:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby ste mohli správanie svojho bábätka vyhodnotiť spoločne s poradkyňou pri dojčení, ktorá skupinu vedie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > 1-rocne dieta