Hnedé materské mlieko

Gabika    25.11.2018, 10:01

Dobrý deň, Prosím Vás som po pôrode sekciou, práve sa mi spúšťa mliecko a je zvláštne hnedej farby. Je to nejaký problém? Krv v mliecku nieje , nakoľko to kontrolovali. Len mám strach či to môžem dať dcérke. Ďakujem.

Milá Gabika,

vaše mlieko je úplne v poriadku, materské mlieko môže byť rôznej farby a hnedá farba je jedna z možností, ako môže normálne materské mlieko vyzerať. Pre mnohé ženy je toto dokonca veľmi typická situácia pre prvých približne 6 týždňov po pôrode, ale aj keby hnedá farba materského mlieka pretrvávala aj neskôr, nemusíte sa trápiť, bábätko toto mlieko môže piť a mohlo by ho piť, aj keby skutočne bola v materskom mlieku krv. Dojčite svoju dcérku bez obáv.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hnedé materské mlieko