Biely povlak na jazyku babatka

Martina    25.11.2018, 10:08

Dcerka ma 5 mesiacov. Od navratu z nemocnive iba dojcim. Mam bolesti bradaviek. Vsimla som si, ze dcerka ma biely povlak na jazyku. Posledne dni je cele dni placliva nepokojna a neustale ju nafukuje naduva, ma vela prdikov. Taktiez sa nechce prisat, jedava menej, odstrkuje sa. Prosim o pomoc. Dakujem

Milá Martina,

biely povlak alebo soór bábätka v ústočkách nie je potrebné riešiť, pokiaľ bábätko nemá nejaké ďalšie problémy. Ale hlavne - soór v ústočkách väčšinou nie je bolestivý ani bábätku nespôsobuje iné problémy, a ak to tak je, tak prejde sám od seba. Ak však vás bolia bradavky, pravdepodobne aj bábätko potrebuje preliečenie. Ak by vám niekto odporúčal zošúchať biely povlak - netreba šúchať jazýček či zoškrabovať biely povlak - toto môže byť pre bábätko nepríjemné až bolestivé a k liečeniu to nijako neprospieva. V tejto situácii potrebujete vy cielenú liečbu, pre ktorú je dôležité, aby ste začali používať postupy, ktoré vám pomôžu. Obráťte sa na poradkyňu pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

pretože z vášho popisu sa zdá, že bábätko sa správa podobne, ako popisujú ženy v úvode tohto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

a táto situácia môže súvisieť aj s bolestivými bradavkami, aj s plačlivosťou bábätka a jej riešenie popisuje vyššie uvedený materiál. Urobte jednotlivé kroky v osobnom kontakte s poradkyňou pri dojčení, aby sa situácia mohla čo najskôr začať zlepšovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Biely povlak na jazyku babatka