Herpes

Gabika    12.12.2018, 14:16

Dobrý deň, dostala som herpes na peru. Nikdy v živote som ho predtým nemala. Večer som sa normálne hrala s malou, bozkávala ju, lebo som nepociťovala žiadnu zmenu...nič. V noci sa zobudila na pálenie hornej pery a videla som, že sa mi začínajú tvoriť malé pluzgieriky. Do rána tam bol herpes ako vyšitý.... Dávam si na to Herpesin krém a malú už nebozkávam.... Papá moje odsaté MM, myslíte, že bude v poriadku? Mám si dávať na ústa aj rúšku pre istotu, prosím Vás? Vopred moc ďakujem za radu.

Milá Gabika,

v rámci prevencie prenosu herpesu je dôležité, aby sa vaša dcérka nedostala do styku s léziami na perách, aby sa ich nemohla dotýkať a aby ste sa jej vy nedotýkali po tom, čo sa dotýkate lézie rukami. Nosenie rúšky nie je pri tejto chorobe potrebné. Bábätko v tejto situácii ďalej môže a má dostávať vaše odsaté mlieko. Pokračujte v užívaní potrebných liekov a vaša dcérka môže dostávať vaše mlieko aj v čase, kedy užívate potrebné lieky.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok