Poloha dojčenia

Renáta    16.12.2018, 12:40

Dobrý deň, Mam 2.mesacnu dcéru a kojím ju na dojciacom vankúši že leží na boku. Do kedy je táto poloha vhodná? Respektíve aké polohy môžem využiť pri jej veku

Milá Renáta,

pri dojčení môžete používať akúkoľvek polohu či už posediačky, poležiačky alebo môžete dojčiť aj v šatke či nosiči a počas chôdze. Je jedno, v akej polohe budete dojčiť, výsledkom akejkoľvek správnej polohy by malo byť správne asymetrické prisatie, pri ktorom dolná pera bábätka pokrýva väčšiu časť dvorca ako horná pera a nos sa prsníka nedotýka. Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Je praktické, aby matka aj bábätko vedeli spoločne využívať viacero polôh pri dojčení tak, aby matka i bábätko mohli napríklad spoločne spať v posteli a aby pri tom boli uvoľnení a aby matku nebolel chrbát. A tiež je výhodné vedieť využiť polohy pri sedení či chodení tak, aby matka mala flexibilitu a mohla dojčiť, keď je hore alebo keď sa presúva. V tomto článku nájdete zopár fotografií pre niektoré polohy, ktoré môžete vyskúšať:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/polohy-pri-dojceni/

Pri dojčení s použitím vankúša na dojčenie je dôležité dať si pozor na to, aby sa bábätko malo naďalej možnosť prisávať správne asymetricky a dostatočne hlboko do prsníka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Poloha dojčenia