ATB Furolin a kojení

Hana    29.12.2018, 22:05

Dobrý den, dcerka má 18 měsíců a já mám silný zánět močových cest. Na pohotovosti jsem dostala Furolin a doporučení na ukončení kojení. Kojit bych ráda postupně přestala, ale nechci to udělat ze dne na den. Můžu s těmito atb i dál kojit? Kojím jen v noci. Děkuji

Milá Hano,

v tejto situácii je pre vaše bábätko aj pre vaše zdravie bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Ukončenie dojčenia prináša so sebou riziká predčasného odstavenia a vzhľadom na to, čo platí o užívaní tohto lieku počas dojčenia, je úplne zbytočné tieto riziká podstupovať. Prečítajte si tento článok, vysvetlenia v ňom platia aj pre vašu situáciu:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > ATB Furolin a kojení