Tecuca stolica z konecnika

Elena    14.01.2019, 08:22

Dobry den, mam 6 tyzdnove dieta, od narodenia zelena stolica skor tekuta, vylucne dojcene, pribera cca 1 kg za cca 6 tyzdnov doteraz, ale v podstatne neprestajne mu s konecnika tekuta cast stolice vyteka po kvapkach, Z toho nam vznikli pri konencniku cervene fliaciky zapareniny , ktore sa nam nedari vyliecit, kedze dolezite je ich udrziavat v suchu a to pri tejto tecucej stolici sa to nedari. Ma casto aj prdiky a aj pri kazdom pohybe vystreli kvapka alebo maly kusok stolice. davam mu aj enzym lactazu. Je to v poriadku takato skoro neustale tecuca stolica? (tekutina nezapacha , ma farbu priesvitku s nadychom zelenej alebo zltozenej podla stolice). dakujem za odpoved

Milá Elena,

používanie laktázy môže spôsobiť podráždenie sliznice čreva a potenciálne aj konečníka. Odporúčame vám prestať tento enzým používať, bábätko v tomto veku dokáže tvoriť dostatok vlastnej laktázy. Stolica sama o sebe nie je problém, ale ak má bábätko podráždenú pokožku, poraďte sa s pediatrom. Existuje mnoho krémov, ktoré sa v tejto situácii dajú použiť. Okrem toho existuje metóda, pri ktorej môžete bábätko dávať kakať nad nejakú nádobu a tým pádom sa z určitej časti vyhnúť tomu, aby bábätko malo zadoček iritovaný kontaktom so stolicou.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tecuca stolica z konecnika