Fenylefrin

zuzka    21.01.2019, 16:43

Dobry den, mozu dojciace zeny uzivat pripravky s obsahom fenylefrinu?

Milá Zuzka,

z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje žiadny problém, pokračujte v dojčení tak, ako to vaše bábätko potrebuje. Ide o lokálnu aplikáciu, pri ktorej sa do materského mlieka nebude dostávať vôbec nič. Ak by išlo o orálnu aplikáciu, potom treba zvážiť vek bábätka, ktorý  však v otázke neuvádzate, pretože pri malom bábätku môže tento liek niekedy znížiť tvorbu mlieka. V takom prípade je vhodné použiť iné z množstva dostupných dekongestantov.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok