Dojcenie a Maxalt proti migrene

Katarina    05.02.2019, 15:37

Dobry den. Trpim dlhodobo migrenami. Syncek ma 8mesiacov a je dojceny (plus prikrmy pocas dna 2x). doteraz som to pretrpela (aj 3dnove bolesti), ale su momenty, kedy je to naozaj nezvladatelne. Zaberal mi liek Maxalt RDP 10mg. V pribalovom letaku je napisane, ze po uziti sa nema dojcit 24h. Dnes som si ho dala prvy krat od doby pred tehotenstvom. Vdaka za radu, ci je to nevyhnutne dodrzat, lebo mi je luto odsat a vyliat mliecko. Velmi pekne dakujem! (Prezrela som vase stranky, ale tento liek som nenasla, preto tato otazka).

Milá Katarína,

dojčiace matky majú právo na liečbu. Kvôli tejto liečbe nie je dôvod trpieť a voliť medzi neznesiteľnými stavmi migrén alebo dojčením. Triptány môžete pri dojčení užívať a dojčiť bez obmedzení. Triptány sa považujú popri dojčení za bezpečné, aj najnovšie štúdie z roku 2015 o triptánoch ukazujú, že popri ich užívaní je možné dojčiť. Môžete ich popri dojčení užívať bez obmedzení.

Prečítajte si aj tento článok:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a Maxalt proti migrene