Eurin a dojcenie

Majka    07.02.2019, 11:33

Dobry den. Na urologii mi predpisali liek Eurin. Doktor mi nedal jednoznacnu odpoved ci kojit, alebo nie. V letaku sa pise, ze sa neodporuca a male mnozstvo prechadza do mlieka. Dcerka ma 7.mesiacov a hoci prikrmy uz zje, umele mlieko odmieta. Predstavuje pre nu tento liek velke riziko? Dakujem

Milá Majka,

z hľadiska dojčenia je pre vaše bábätko aj pre vaše zdravie bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Vysvetlenie si môžete prečítať v tomto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/

Pokračujte v dojčení tak, ako to vaše bábätko potrebuje, dojčenie nijako nečasujte podľa užitie liekov. Umelé mlieko dieťa tohto veku nepotrebuje, aj keby vôbec nebolo dojčené, vôbec ho dcérke nepotrebujete dávať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Eurin a dojcenie