Bolení bříška z kojení

Tereza    06.02.2019, 12:34

Dobrý den, mám 2 měsíční dceru, plně kojim, mléka mám dostatek. Problém je, ze dcera při kojení hrozne hlta, i když nechám poradne odrihnout, často ji z toho bolí bříško. Můžete mi poradit správnou techniku, aby zpolykala co nejméně vzduchu? Kojim na požádáni, což je dost často. Přijde mi, ze mlicko ani nestíhá strávit. Děkuji moc

Milá Terezo,

vašu otázku nie je možné vyhodnotiť prostredníctvom internetu, odporúčame vám skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Bábätko prisaté k prsníku nemá akým spôsobom získavať vzduch. Preto by bolo potrebné v osobnom kontakte s poradkyňou potrebné vyhodnotiť, ako vyzerá pitie bábätka na prsníku a ako vyzerá správanie bábätka na prsníku. Ak hovoríte o boľavom brušku, často takto matky vyhodnocujú nespokojné správanie bábätka na prsníku, viac si môžete prečítať v tomto článku:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

ktorý zároveň prináša základný postup riešenia tejto situácie.

Je však možné, že to, čo popisujete, sa týka správania bábätka medzi dojčeniami a v tomto prípade najčastejšie o bolesti bruška ženy hovoria v súvislosti s týmito dôvodmi:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/kolika-plac/

Základom by malo byť posúdenie výdatnosti dojčenia a správania bábätka pri dojčení spoločne s poradkyňou, aby ste mohli odlíšiť, o ktorú situáciu ide a riešili situáciu individuálne podľa potrieb vášho bábätka a vás.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolení bříška z kojení