Tinktura pastierska kapsicka

Lucia    18.02.2019, 12:59

Dobry vecer, Mam rocneho syna,ktoreho kojim na poziadanie.Posledne 4 mesiace som mala klasicky menstruacny cyklus.Tento mesiac som dostala menstruaciu v termine,ale trva uz 10 dni.Gynekolog mi odporucil cakat a uzivat tablety ascorutin.Mozem uzivat aj tinkturu pastierska kapsicka.Na obale je pisane,ze nieje vhodna pre dojciace zeny. Dakujem

Milá Lucia,

z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje žiaden problém, môžete túto tinktúru užívať. V prípade, že gynekológ vylúčil organickú príčinu dlhého krvácania na konci menštruácie (napr. polyp), najpravdepodobnejšou príčinou sú hormonálne príčiny. Častou liečbou v takomto prípade býva podanie progesterónu a v tejto súvislosti vás chceme upozorniť na to, že pred touto možnosťou by bolo dobré vyskúšať iné možnosti, napríklad viac odpočinku pre vás, zlepšenie výživového stavu (môžete začať užívať vitamíny pre podporu plodnosti), alebo iné prípravky, napríklad tinktúra, na ktorú sa pýtate. Z hľadiska dojčenia je lepšie sa vyhnúť podaniu progesterónu vzhľadom na to, že má potenciál znížiť tvorbu mlieka a ročné bábätko ešte stále môže na zníženie tvorby mlieka reagovať nespokojnosťou na prsníku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Tinktura pastierska kapsicka