Krvavý hlien v stolici a podávanie vitamínu C kojenemu babatku

Ivana    22.02.2019, 07:39

Dobrý deň prajem, moja dcérka bude mať o pár dní 6 mesiacov a doteraz je stále kojena (posledný mesiac sme pomaličky začali už aj s prikrmami - zatiaľ zeleninou).Naš problém spočíva v tom, že dvakrát sa jej v stolici objavili krvave hlieny (prvýkrát keď mala dva mesiace) a teraz. Výsledky vyteru boli v poriadku. Prvýkrát nám dala pani Dr. Kanavit,... Druhýkrát pri probléme zastupovala ina pani Dr. A ta tvrdila ze kanavit nie je vhodny a mam dat dcérke radšej Cebion vitamín C a riadiť sa davkovanim určeným v pribalovom letaciku.. V letaciku je však písané, že cebion je pre deti do 3rokov nevhodný. Prosím vás pekne o radu co s tým a ci vôbec je potrebné podávať dcérke vitamín C, keď je kojena? Vopred ďakujem pekne za odpoveď

Milá Ivana,

materské mlieko obsahuje dostatočné množstvá vitamínu C a dojčené deti nepotrebujú suplementáciu vitamínom C. V prípade výskytu stôp krvi v stolici je kľúčové vyhodnotiť, či toto bábätko získava dostatok materského mlieka, pretože výskyt krvi v stolici dojčených detí býva najčastejšie práve z dôvodu zníženého príjmu materského mlieka. Preto vám v tejto situácii odporúčame skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne s poradkyňou sa naučíte rozlíšiť pitie a satie bez pitia a poradkyňa vás naučí ako pitie správne vyhodnotiť. Ak by ste vyhodnotili, že bábätko potrebuje zvýšiť príjem materského mlieka, poradkyňa pri dojčení vám vysvetlí, ako zvýšiť tvorbu mlieka a aké kroky urobiť pre to, aby bábätko získavalo viac mlieka z prsníka.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Krvavý hlien v stolici a podávanie vitamínu C kojenemu babatku