Antibiotiká

Janka    24.02.2019, 12:01

Dobrý deň, som v 34tt a už týždeň ma trápi silný záchvatovy kašeľ, zvýšená teplota. Snažím sa to vyležat a liečiť prirodne, avšak necítim sa lepšie. Dr. mi predpísal ATB augmentin, ale neurobil žiadne vytery z hrdla ani crp, tak som si neni istá či začať s liečbou, po prečítaní prívalového letáku som dosť vystrašená, aby to nezanechalo následky na bábätku. Je užívanie týchto liekov pre bábo bezpečné a môžem ich začať brať ?

Milá Janka,

vaša otázka nespadá do našej kompetencie, z hľadiska dojčenia je popri užívaní týchto antibiotík bezpečnejšie pokračovať pri dojčení. Ak sa pýtate túto otázku s ohľadom na bábätko, ktoré čakáte, poraďte sa s lekárom, ktorý vám lieky predpísal a pri ich predpisovaní pravdepodobne zvážil fakt, že ste tehotná.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Antibiotiká